KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Kocasinan İlkokulu

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesinin" amacının; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçladığını, bu sayede öğrencilerimizin dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenerek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecekleri bir proje olacaktır.

Kasım ayında projemiz için gerekli düzenlemeler ve toplantılar yapıldı.Veli Toplantısı yapılarak velilerimiz  bilgilendirildi.

Koordinatör öğretmen olarak Sınıf Öğretmeni Zeynep AKSU seçildi.

Sınıf Zümreleri arasında eylem planı doğrultusun da yapılacak faaliyetler belirlendi.Okunacak kitap Listeai belirlendi.

Ock

02/05/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmakta olup, enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaşması ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ikinci haftası, "Enerji Verimliliği Haftası" olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, kullanımı ile Doğal Kaynaklar hızla tükenmekte, Çevre kirliliği, İklim Değişikliği ve Enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir.

Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz.

2023/2024 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenler Günü Programı

Kocasinan ilkokulu olarak Cumhuriyet'imizin 100. Yılını çoşku ile kutluyoruz.